Forbrugslån er en bombe under samfundet

I Danmark har der som i resten af verden været meget snak om bankerne og den rolle de spiller i landets økonomi. De har fået tilført den ene hjælpepakke efter den anden, samtidig har der lagt det ene gebyr efter det andet over på kunderne, som ender med at stå tilbage med regningen. Samtidig er det blevet sværere som almindelig kunde at låne penge i banken, hvis man står og mangler.

I takt med at det er blevet sværere at låne i banken, er det blevet lettere og lettere at optage forbrugslån, og der findes et utal af udbydere, der står i kø for at låne penge ud til almindelige danskere, og de tager sig naturligvis godt betalt for “ulejligheden”, renter på langt over 15% er bestemt ikke sjældent.

Flere og flere danskere optager desværre disse lån, også selvom vi godt ved at vi betaler meget mere end vi burde. Det har sat økonomiske rådgivere og gældskonsulenter landet over på overarbejde. De sidder tilbage med danskere der pludselig kan være kommet i økonomisk modvind på grund af hvad der egentlig var et par enkelte mindre lån, som har udviklet sig til at være flere og flere og renterne hober sig op.

I sidste ende kan disse mange små- og mikrolån vise sig at blive et kæmpe problem for vores samfund. En nation fyldt med gældsramte mennesker har i sagens natur ikke nogen god købekraft.