Få styr på økonomien – 3 tips

Åh, hvis bare penge hang på træerne… Det gør de altså ikke, og derfor kan det være godt at tænke lidt kreativt, når det kommer til at tjene og spare penge. Her får du 3 tips, du måske ikke havde overvejet. Læs med! 

Det ville ikke skade med lidt ekstra på lommen. Man har som regel kig på en blød sofa, et sommerhus, en miniferie eller andet, men økonomien kan holde én tilbage. Det er ærgerligt. Heldigvis kan man forbedre den med nogle simple tips. 

Tip #1: Brug SEO i din virksomhed 

Hvis du driver en virksomhed, eller du er frisk på at give chefen et tip til, hvordan I kan vækste mere – og forhåbentlig alle sammen stige i løn – skal du stifte bekendtskab med SEO. SEO er kort for Search Engine Optimization (på dansk: Søgemaskineoptimering), og det betegner en proces med at optimere hjemmesiders indhold. 

Din virksomheds digitale markedsføring kan forbedres gevaldigt med SEO. Ved hjælp af tips, tricks og teknisk viden kan hjemmesiden eller webshoppen optimeres, så Google vurderer den som relevant. Det betyder, at det er din virksomheds produkt eller service, der kommer øverst op, når potentielle kunder søger efter det, du tilbyder. 

Du kan læse meget mere om SEO her, men kort fortalt vil en søgemaskineoptimering skabe mere organisk trafik til din hjemmeside, mere kendskab til dit brand, flere kunder og konverteringer. SEO er ikke til at komme uden om i online markedsføring, og det kan altså gøre en meget stor forskel på bundlinjen. 

Tip #2: Vælg det billigste og bedste lån 

En anden ting, der er afgørende for en god økonomi, er at man vælger de bedste lånetilbud. Det er helt almindeligt, at vi en gang imellem kan få brug for lidt hjælp, rent økonomisk. Skal vi fx investere i ny bolig eller starte virksomhed, kan det være en god idé med et lån. 

Derfor skal du vide, at der findes et hav af gode sammenligningstjenester på nettet. Her kan du tjekke forskellige banker og deres lånetilbud ud, og det giver dig et hurtigt og gennemsigtigt overblik over priserne. Nogle steder kan du få indhentet mange gode tilbud ved blot at udfylde en simpel formular, og så er det simpelthen bare at vælge det bedste og billigste lån. 

Sammenligningstjenesterne er gavnlige ved alle slags lån, store som små. Så hvis du gerne vil forbedre din økonomi, så find det bedste forbrugslån i dag, eller find lige den type lån, der passer dig. Ved hjælp af en sammenligningstjeneste er du sikker på at få det bedste tilbud. 

Tip  #3: Genbrug er guld  

Et tredje tip, som både gavner din økonomi og klimaet, er at undersøge mulighederne for at genbruge. Mange af os shopper bare løs uden egentlig at tænke over, at vi ofte bidrager til en overproduktion af materielle goder. Og så er det også dyrt! 

Måske har du visse fordomme om genbrug, men faktisk kan du tit finde præcis det, som du ellers ville lede efter i butikskæder. Mange genbrugsbutikker går op i både høj kvalitet og god stand, og uanset om det drejer sig om tøj eller møbler, kan det altså være en fornuftig idé at undersøge udvalget. 

Du kan også tænke endnu mere alternativt og fx overveje at opkøbe ting fra dødsbo. Det kan måske lyde morbidt, men faktisk er det en stor gave for de efterladte, at du har lyst til at overtage nogle af tingene. Her kan du tit finde unikke og antikke genstande, og det er langt billigere, end hvis du skulle købe fra ny i en butik. Du kan læse mere om dødsbo her.